2009. június 23., kedd

Szilvia szelet

Hozzávalók:

Tészta:
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 ek. méz
  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém:

  • 20 dkg cukor
  • 1/2 l tej
  • 4 ek. liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 dkg kakaó
  • 2 cs. vaníliás cukor
Máz:
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek. kakaó
  • 3 ek. forró víz
  • kis vaj
Elkészítése:

Tészta: A tojást, a cukrot, a margarint és a mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. 3 részre osztjuk, majd kinyújtjuk és a tepsi hátán sütjük.

Krém: A cukrot a tejjel és a 4 ek. liszttel sűrű péppé főzzük. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a péphez. Utána 2 felé osztjuk, az egyik részbe belerakjuk a kakaót, a másikba a vaníliás cukrot. Ezekkel töltjük meg a lapokat.

Máz: A cukrot a kakaóval 3 ek. forró vízben egy kicsi vajjal megfőzzük és a sütemény tetejére tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése